Snelle minestrone soep

Minestrone. Het woord betekent letterlijk ‘grote soep’ in het Italiaans. En dat is niet voor niets zo.

Het is een goed gevulde maaltijdsoep. Boordevol lekkere groenten.

Eigenlijk kan je er vanalles in gooien. Er zijn maar weinig groenten die niet tot hun recht komen in deze vegetarische soep.

Pin je dus niet vast op de groenten in dit recept. Kijk zelf eens in de koelkast welke je er nog kan bijgooien.

Omdat je de minestrone met dit recept heel snel kan klaarmaken, is het ideaal als lunch!

Voor de kinderen is er niets waarover ze kunnen klagen. Deze snelle minestrone lijkt wel een fusie tussen soep en pasta. En dat eten ze allebei super graag.

S. heeft twee porties gegeten van deze maaltijdsoep. Het is dus een groot succes hier!

Met de wintermaanden in zicht, ben ik van plan deze snelle minestrone vaker te maken.

Snelle minestrone recept

Dit heb je nodig

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 selderstengels
  • 2 wortelen
  • Handvol erwten (diepvries)
  • 400 gram bonen in tomatensaus
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram pastaschelpen
  • Anderhalf blokje kippenbouillon
  • (Cayenne)peper en zout naar smaak

Zo ga je te werk

  1. Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Snijd de wortelen in blokjes en de selder in boogjes.
  3. Stoof de ui met de knoflook in een pot aan met de olie.
  4. Doe er de groenten, de bonen en de tomatenblokjes bij.
  5. Giet er 1,5 liter water bij en gooi de bouillonblokjes erbij.
  6. Breng het geheel aan de kook.
  7. Gooi de pasta erbij en laat 10-15 minuten garen.
  8. Breng de minestrone verder op smaak met wat (cayenne)peper en zout.
  9. Smakelijk!

Het recept komt van 15gram. Mits enkele aanpassingen.

Plaats een reactie